• Autorităţile din Brazilia le recomandă femeilor să amâne decizia de a rămâne însărcinate
  • Recomandarea vine deoarece Brazilia continuă să fie unul dintre epicentrele globale ale pandemiei
  • Varianta de coronavirus descoperită în Amazon a devenit rapid dominantă în Brazilia şi a dus la un val masiv de infectări

Autorităţile din Brazilia le recomandă femeilor să amâne decizia de a rămâne însărcinate, relatează The Guardian. Spun că varianta coronavirusului care devastează țara sud-americană pare să afecteze mai mult viitoarele mame decât variantele anterioare.

Recomandarea vine deoarece Brazilia continuă să fie unul dintre epicentrele globale ale pandemiei.

Spitalele sunt sub presiune, iar stocurile de medicamente necesare pentru intubarea pacienţilor grav bolnavi sunt foarte scăzute. În acest sens, Brazilia apelează la partenerii internaţioanli pentru ajutor.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Varianta de coronavirus descoperită în Amazon a devenit rapid dominantă în Brazilia şi a dus la un val masiv de infecţii, iar numărul de decese provocate de Covid a trecut de 350.000.

Focarul din Brazilia afectează din ce în ce mai mult tinerii. Datele din spitale arată că în martie, mai mult de jumătate dintre pacienţii aflaţi la terapie intensivă aveau 40 de ani sau mai puţin.

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, s-a opus lockdown-urilor şi a organizat evenimente mari la care, de multe ori, nu a purtat mască. El este de acord cu vaccinarea cetăţenilor, însă campania de vaccinare a fost afectată de livrările întârziate.