• Pele este amintit pentru abilitățile sale pe terenul de fotbal, dar și pentru că a transcendat sportul și a devenit unul dintre cei mai faimoși oameni din lume.
  • Marele fotbalist german Franz Beckenbauer a declarat pe Twitter: Fotbalul l-a pierdut astăzi pe cel mai mare din istoria sa – și eu am pierdut un prieten unic”.
  • Neymar, atacantul brazilian care a egalat recordul lui Pele de 77 de goluri internaționale în timpul ultimei Cupe Mondiale, a declarat: Înainte de Pele, fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul”.

Brazilia a intrat în trei zile de doliu după moartea superstarului fotbalului Pele. În vârstă de 82 de ani – singurul om care a câștigat de trei ori Cupa Mondială ca jucător – a murit joi, după o lungă luptă cu cancerul.

Un priveghi de 24 de ore va avea loc luni în centrul terenului de pe stadionul lui Santos, clubul din orașul natal al lui Pele și unde a început să joace în adolescență.

Marți, va avea loc o paradă care îi va purta sicriul prin cartierul în care locuiește mama sa, în vârstă de 100 de ani, urmată de o înmormântare privată. Fotbaliști, lideri mondiali și artiști se numără printre cei care au împărtășit omagiile aduse lui Pele.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Neymar, atacantul brazilian care a egalat recordul lui Pele de 77 de goluri internaționale în timpul ultimei Cupe Mondiale, a declarat: Înainte de Pele, fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul”. Într-un omagiu emoționant pe Instagram, Neymar a adăugat: A transformat fotbalul în artă, în divertisment. A dat voce celor săraci, negrilor și mai ales: A dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită Regelui! S-a dus, dar magia lui a rămas. Pele este pentru totdeauna!!!”

Fostul președinte american Bill Clinton a declarat că Pele a fost nu doar o legendă a fotbalului, ci și un om umanitar și un exemplu global. Și-a folosit platforma pentru a împuternici copiii lipsiți de drepturi și a inspirat generații din întreaga lume”.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că moștenirea lui Pele va trăi pentru totdeauna, scriind pe Twitter: Jocul. Regele. Eternitate”.

Guvernul lui Jair Bolsonaro, care își încheie duminică mandatul de președinte al Braziliei, a declarat că Pele a fost un mare cetățean și patriot, ridicând numele Braziliei oriunde a mers”.

Succesorul lui Bolsonaro, Luiz Inacio Lula da Silva, a scris pe Twitter că puțini brazilieni au dus numele țării noastre atât de departe ca el”.

Marele fotbalist german Franz Beckenbauer a declarat pe Twitter: Fotbalul l-a pierdut astăzi pe cel mai mare din istoria sa – și eu am pierdut un prieten unic”.