• Un incendiu a izbucnit în această dimineață la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești
  • Incendiul a izbucnit la ora 04.16.
  • Doi bărbați și-au pierdut viața în urma incendiului.
  • 15 pacienți au fost transportați la alte unități sanitare din Ploiești.
  • O asistentă care participa la evacuarea pacienților a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și va fi transferată la spitalul Floreasca din București.

UPDATE 08.15. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.


UPDATE 07.00. Ministrul Sănătății spune că secția în care s-a produs incendiul era recent renovată și, din informațiile pe care le deține, deținea aviz ISU.

Focul a fost stins într-o perioadă foarte scurtă, din păcate două persoane care se aflau internate au decedat. Urmează o anchetă. 15 pacienți care se aflau în secția exterioară au fost duși la UPU Ploiești pentru a fi evaluați, se pare că nu sunt persoane în stare gravă. Infirmiera care era în salonul respectiv a fost transferată la Floreasca”, a declarat ministrul Sănătății.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

UPDATE 06.45. Ministerul Sănătății, prima reacție în urma incendiului de la Ploiești.

„Din primele informații ale Ministerului Sănătății despre incendiul la secția exterioară de boli infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, precizam următoarele:

  • Din primele informații în această secție se aflau internați 20 de pacienți.
  • Sunt 2 victime și 16 persoane care sunt evacuate și transferate către Spitalul Județean Ploiești (15 pacienți și un cadru medical) . Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări.
  • Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila ține legatura cu Raed Arafat, șeful DSU”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

UPDATE 06.25. Raed Arafat, primele declarații la locul incendiului.


UPDATE 06.20. Potrivit informațiilor de la fața locului, halatul unei asistente care participa la evacuarea pacienților a luat foc. Femeia a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.


UPDATE 06.15. În salonul în care se manifesta incendiul erau doar 2 pacienți (cei care au decedat). Pe secție erau 21 de pacienți, 16 au fost evacuați, 3 au refuzat transportul și cei 2 care au decedat. Unul dintre pacienții evacuați va fi transferat la spitalul Floreasca.


UPDATE 06.00. Au apărut primele imagini din interiorul salonului în care a izbucnit incendiul

Potrivit informațiilor de la fața locului, secretarul de stat în Ministerul Apărărării Raed Arafat a ajuns la fața locului.


UPDATE 05.45. Incendiul a fost lichidat, s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de 20 de metri pătrați. Potrivit informațiilor de la fața locului, a început transferul pacienților către Spitalul Județean Prahova.

Doi pacienți de 74 și 75 de ani și-au pierdut viața în urma incendiului. Alți 18 pacienți au fost evacuați.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiesti. Potrivit primelor informații, focul se manifestă la parter pe o suprafață de 20 de metri pătrați, fără flacără cu degajare de fum.

Din primele informații, doi pacienți sunt decedați și alți 18 au fost evacuați. La ora 04:36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. La fața locului au fost mobilizate șase autospeciale de lucru cu apă și spuma, un echipaj de descarcerare și 20 ambulante SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari.