• Ediția de anul acesta a expoziției militare Black Sea-Defense, Aerospace and Security a strâns mari jucători de pe piața de armament modern.
  • Companii din România sunt deja angrenate în programe de dezvoltare a noilor tehnologii de apărare ale francezilor.
  • La deschiderea evenimentului au fost prezenți premierul României Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu, precum și Ministrul Economiei.

Ediția de anul acesta a expoziției militare Black Sea-Defense (BSDA), Aerospace and Security de la București a strâns mari jucători de pe piața de armament modern. Pentru Aleph News, francezii de la MBDA au prezentat felul în care ajută armate din lumea întreagă pentru a fi pregătite să răspundă la mai multe feluri de amenințări.

După cum știți, MBDA este un lider global, suntem în acest business ca MBDA de 20 de ani, 22 de ani mai exact, și în total 40 de ani și MBDA este un liant între activitățile de apărare din majoritatea țărilor Europene și în acest fel avem posibilitatea să ne adresăm întregii game de apărare și suntem aproape singurii din lume care au gama completă de apărare de la anti-tanc până la apărare aeriană. „

Francezii mizează pe cooperare și parteneriate cu întreprinderi din industria de apărare europeană.

MBDA, ca un lider, este folosit pentru cooperare. Este un ADN foarte mare, este ceva ce trebuie deja abordat în majoritatea țărilor cu care noi colaborăm în acest moment, în special cu România. Discutăm de mult timp despre proiectele mari și înțelegem aceste subiecte preoperative. Și este foarte important pentru viitorul apărării Europene care este construit în acest moment, să integrăm toate industriile Europene ca una, în evoluția noastră strategică. „

Companii din România sunt deja angrenate în programe de dezvoltare a noilor tehnologii de apărare ale francezilor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

,,Am încheiat deja acorduri de parteneriate cu industriile locale, fie ca sunt publice sau private cu atuuri foarte bune, din punct de vedere tehnologic și din punct de vedere al capabilității prin care să formăm niște sisteme evoluate ale rachetelor noastre” .

Alături de marii jucători comerciali ai industriei, evenimentul a găzduit și o expoziție de tehnică din dotarea Forțelor armate române și SUA, precum și a structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Economiei, SRI, STS, ANCOM, Radiocom și ANCEX.

La deschiderea evenimentului au fost prezenți premierul României Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu, precum și Ministrul Economiei și ali oficiali ai statului român și reprezentați ai structurilor din cadrul sistemului național de apărare și ordine publică.