Bucată de sarcofag, evaluată la aproximativ 2.500 de euro, găsită în locuința unui bărbat din Constanța

Bucată de sarcofag, evaluată la aproximativ 2.500 de euro, găsită în locuința unui bărbat din Constanța Sursa Foto: CTnews
  • O bucată dintr-un sarcofag de epocă romană a fost găsită vineri în locuința unui constănțean.
  • Polițiștii de la Protejarea Patrimoniului Cultural Național, din cadrul IPJ Constanța, cred că bunul face parte din patrimoniul cultural național.

Polițiștii de la Protejarea Patrimoniului Cultural Național, din cadrul IPJ Constanța, au ridicat, vineri, în vederea indisponibilizării, de la locuința unui bărbat din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național.

Bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă romană, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanța, ulterior fiind folosită ca material de construcție la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian) .

Bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța ca aparținând epocii romane (sec. al II/III-lea) și evaluat la aproximativ 2.500 de euro.

Polițiștii constănțeni continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire.