• Vom ieşi din casă doar cu declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţa de la angajator, dacă nu suntem vaccinați sau nu am trecut prin boală.
  • Se interzice circulaţia persoanelor nevaccinate în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00-5:00, cu anumite excepții.
  • Măsurile au intrat în vigoare duminică, 3 octombrie, la ora 00:00.

Vom ieşi din casă doar cu declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţa de la angajator. De duminică, 03 octombrie, ieşi din casă după ora 22:00 doar cu declaraţie pe proprie răspundere sau cu adeverinţă de la serviciu. Autorităţile au publicat modelul adeverinţei de la angajator pentru deplasarea pe timpul nopţii, relatează Ziarul Financiar.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară,  a luat o serie de măsuri care vor intra în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00:00.

Modelul de adeverinţă de la angajator, actualizată, pentru a ieşi din casă între orele 22:00 şi 05:00 în Bucureşti. Descarcă aici MODEL

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţa/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţa medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, pentru achiziţionarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului anti Covid- 19;

Se interzice circulaţia persoanelor nevaccinate în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepţii:

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

e) părăsirea domiciliului pentru protejarea vieţii sau integrităţii fizice în cazul unui pericol grav şi iminent, cu apelarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Atestarea vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19.