• Primăria Capitalei a reabilitat doar 10 kilometri de rețea de termoficare.
  • Până la finalul anului ar trebui modernizați încă 66 de kilometri.
  • Nicușor Dan: Bucureștenii nu rămân fără căldură la iarnă.
  • Nicușor Dan: Am preluat o situație financiară foarte complicată.

Nicușor Dan a alunecat în capcana lui „Se va face”. Bucureștenii care așteaptă apă caldă și căldură au toate șansele să se întoarcă iar în Epoca de Gheață, la iarnă.

Colegii noștri de la Ziarul Financiar au întrebat Termoenergetica de ce a modernizat anul acesta doar 0,9% din totalul conductelor. Întrebați-l pe Nicușor Dan – cam așa se traduce răspunsul primit.

„Obligativitatea în realizarea in­vesti­ţiilor privind reabilitarea şi modernizare a sistemului de termoficare este a Primăriei Municipiului Bucureşti”, au precizat reprezentații instituției. Corect. Compania Municipală Termoenergetica e deținută în proporție de 99,9% de Municipiul București prin Consiliul General.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu aproape patru luni înainte să vină iarna suntem în acest punct – firma gestionează 4.000 de kilometri de conducte, din care 3.235 de kilometri au o vechime mai mare de 10 ani. Până acum au fost modernizați 30 de kilometri. Până la finalul anului, ar trebui modernizați încă 66 de kilometri de conductă.

Nicușor Dan îi calmează pe bucureșteni

Procedura de achiziţie a lucrărilor de reabilitare nu a fost finalizată. Concluzia ZF, la ritmul actual al investiţiilor, bucureștenii vor avea apă caldă și căldură peste 34 de ani.

De sub razele unui soare care a încălzit Capitala până la 30 de grade, acum o lună, Nicușor Dan a vorbit în alți termeni despre iarnă. A pormis bucureștenilor că vor face duș cu apă caldă în decembrie – măcar la 30 de grade și ea!

„Bucurestenii nu vor rămâne fără căldură și apă caldă. Am preluat o situație financiară tare complicată, pe care în aceste 8 luni de mandat am redresat-o foarte mult. Deci nu există acest risc”, declara edilul Capitalei.