Bucureștiul a depășit pragul de 1.5 cazuri la o mie de locuitori, limita de la care se pot închide restaurantele și cafenelele

  • Municipiul București a depășit pragul de 1.5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile
  • Prin Hotărârea 43 din 27 august a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, autoritățile pot să închidă restaurantele și cafenelele
  • Alte județe cu rată mare sunt Vâlcea, Ilfov, Brașov și Vaslui

Bucureștiul a depășit pragul de 1.5 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, iar autoritățile pot să ceară din nou închiderea resutarantelor și cafenelelor.

Conform datelor furnizate de graphs.ro, alte județe cu rata ridicată sunt: Vâlcea (1.46), Ilfov (1.32), Brașov (1.27) și Vaslui 1.25.

Prin Hotărârea 43 din 27 august a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, autoritățile pot să închidă restaurantele și cafenelele din localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 15 zile este mai mare sau egală cu 1.5 la mia de locuitori.

Comitetele județe pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.