• Bucureștiul scapă de restricțiile de weekend
  • Incidența cazurilor a scăzut în București sub 3.5 la mie
  • Sălile de sport se pot redeschide de marți
  • Magazinele vor rămâne deschise pănă la 21:00 și în weekend
  • Alin Stoica, prefect: „Circulație liberă în noaptea de Paște”

Săptămâna a început cu o veste bună pentru bucureșteni. Incidența cazurilor de COVID a scăzut sub pragul de 3.5 la mie. Asta înseamnă relaxare.

Bucureștiul scapă de restricții. Are 1.256 de cazuri noi Bilanțul de astăzi arată puțin peste 1.200 de infectări, dintre care 275 în București.

Se încheie astfel o lună în care bucureștenii au avut parte de program scurt în weekenduri. De sâmbătă, ora 18:00 devine ora 20:00 pentru magazine, iar 20:00 se face 22:00 pentru intratul în casă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Sălile de sport au și ele acordul pentru redeschidere, așa că pot muta înapoi aparatele scoase în aer liber. Doar restaurantele mai așteaptă. Pot primi clienți la interior doar sub 3 la mie.

Odată cu Bucureștiul, România a scăpat de culoarea roșie. Toate județele sunt sub 3.5 la mie rată de infectare. Ilfov are 3.39, iar Clujul 3.29. Noaptea de Paște va fi excepție de la regula intratului în casă la ora 22, spune prefectul capitalei.

„Pentru Paște, nu avem interdicții suplimentare, sunt măsurile pe care le știm cu toții, însă în noaptea Paștelui, este permisă deplasarea tututor cetățenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, deci între 22:00 și 05:00”, a spus Alin Stoica, prefectul Capitalei.

„Aşteptăm cu interes care va fi poziţia autorităţilor în continuare faţă de această industrie, pentru că nu există în momentul de faţă un studiu sau o justificare prin care să inchizi sălile de fitness, atâta timp cât ele nu au avut sau nu a fost declarat nici un focar în această industrie în vreo sală de fitness până acum.

E clar că valul cel mai mare de oameni o să fie după paşte, acum toţi sunt focusaţi pe pregătirile de dinainte de sărbători, după Paşte într-adevăr ne aşteptăm să vină un volum mai mare de oameni”, a spus Florin Neby, patronul unei săli de fitness.

Practic, dorința arzătoare a personajului dintr-un clip filmat la protestele anti-mască a fost ascultată. Se-ntoarce la aparate.

Vaccinarea în România

Nu se apropie de ținta avansată de premierul Cîțu și șeful campaniei de vaccinare, Gheorghiță, de peste 120 de mii pe zi.

Doar 80 de mii de români au ajuns astăzi la vaccin. La acest număr au contribuit și firmele care au deschis centre de imunizare pentru angajați și rudele lor, dar și un nou centru de vaccinare la volan, deschis la Cluj.

„Această campanie de vaccinare este extinsă atât pentru angajaţii grupului City Grill cât şi pentru ceilalţi colaboratori din zona HORECA. Deci practic, oricine lucrează în restaurante, hoteluri, împreună cu familiile se pot vaccina la noi”, a spus Zoe Dobre, director HR pentru un lanț de restaurante.

„Angajaţii am văzut că se programează destul de repede. Probabil că într-o săptămână, două ar trebui să se vaccineze toţi doritorii”, a spus Cristea Teodor, medic.

„Noi am început campania încă de când a început vaccinarea în România şi am încercat să direcţionăm cât mai mulţi angajaţi către vaccinare, majoritatea şi-au făcut şi rapelul”, a explicat Sersei Eduard, administrator ambulanță BGS.