• „Dacă totul merge bine până atunci, sălile de spectacole se vor deschide la 50% din capacitate, restaurantele se deschid la interior tot la 50% din capacitate. Se vor putea organiza evenimente cu 300 de spectatori sau evenimente de tip drive-in”, a explicat Alin Stoica, la Aleph News
  • Rata de infectare scade, marți, în București sub 1,5 la mie
  • Este pentru prima dată când rata de infectare ajunge în Capitală la 1,49 la mia de locuitori

Rata de infectare a scăzut, marți, sub 1,5 la mia de locuitori, în Capitală, motiv pentru care Bucureștiul este tot mai aproape de scenariul verde.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat, la Aleph News, care sunt pașii următori, dacă rata de incidență se menține scăzută.

Procedura este următoarea: În 24 de ore de la momentul în care am atins acest prag, așteptăm recomandări de la DSP și apoi putem convoca Comitetul Municipal pentru Situații de urgență. Trebuie să fim atenți pentru că putem vedea urmările perioadei de Paște, când au fost aglomerări de persoane”, a spus Alin Stoica.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Prefectul Capitalei a subliniat că acest comitet nu va fi convocat mai devreme de 48 de ore de la recomandările DSP, respectiv acest lucru s-ar putea întâmpla joi.

„Dacă totul merge bine până atunci, sălile de spectacole se vor deschide la 50% din capacitate, restaurantele se deschid la interior tot la 50% din capacitate. Se vor putea organiza evenimente cu 300 de spectatori sau evenimente de tip drive-in”, a explicat Alin Stoica, la Aleph News.

Referitor la deschiderea de noi centre de vaccinare drive-thru în București, prefectul a spus că acestea vor fi inaugurate în Sectoarele 2, 3 și 6.

„Avem discuții și cu celelalte sectoare. În Sectorul 2, centrul de vaccinare va fi la Cora Pantelimon, unde sunt și montate containerele care să ajute la fluxul de vaccinare”, a explicat sursa citată.

Rata de infectare scade, marți, în București sub 1,5 la mie. Este pentru prima dată când rata de infectare ajunge în Capitală la 1.49 la mia de locuitori.