• Viktor Orban a reușit să blocheze în UE votarea bugetului la Consiliul European, alături de Polonia
  • Bugetul de 1.800 de miliarde euro, care include și sprijin financiar pentru reducerea efectelor pandemiei, este în continuare blocat
  • Charles Michel: Trebuie să-l implementăm cât mai curând

Polonia și Ungaria continuă să țină toată Uniunea Europeană în pauză. Cele două țări nu au cedat și au insistat că fondurile europene nu trebuie să fie legate de respectarea statului de drept. Asta înseamnă că bugetul de 1.800 de miliarde euro, care include și sprijin financiar pentru reducerea efectelor pandemiei, este în continuare blocat.

Charles Michel, Președintele Consiliului European: „După cum bine știți, am acceptat în unanimitate bugetul Uniunii Europene și pachetul de asistență financiară și trebuie să fim uniți în toata treaba asta. Acest pachet este esențial pentru recuperarea economică. Trebuie să-l implementăm cât mai curând.”

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene: „Cu toții am învățat din ceea ce s-a întamplat în vară că ieșirea din valul pandemic este foarte dificil, iar impactul impunerii unor măsuri drastice într-un timp foarte scurt a avut un impact grav în situația epidemiologică din vară și toamnă.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT