Bugetul uriaș alocat de Guvernul Germaniei pentru regiunile devastate de inundații

Sursa: AP
  • Guvernul Germaniei alocă rapid 200 de milioane de euro pentru regiunile afectate de inundaţii.
  • Cel puțin 170 de decese s-au înregistrat după inundaţiile produse în vestul Germaniei.
  • Guvernul federal german va aloca și un miliard de euro pentru acţiuni de reconstrucţie.

Guvernul Angela Merkel a aprobat, miercuri, un fond de urgenţă în valoare de 200 de milioane de euro pentru acţiuni de asistenţă pe termen scurt după inundaţiile produse în vestul Germaniei, soldate cu cel puţin 170 de morţi, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a anunţat că 200 de milioane de euro vor fi alocate rapid autorităţilor din landurile afectate de intemperii. „Aceasta este suma de la care pornim acum”, a afirmat Olaf Scholz.

Citește și Români și bulgari, prinşi la furat în zonele afectate de inundații din Germania. Cum operează hoții

În total, Guvernul federal german intenţionează să aloce 400 de milioane de euro pentru asistenţă şi un miliard de euro pentru acţiuni de reconstrucţie.

Cancelarul Angela Merkel a vizitat, marţi, zone afectate de intemperii şi a anunţat acţiuni de asistenţă şi reconstrucţie.

Bilanţul inundaţiilor produse în landurile Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia este de cel puţin 170 de morţi, iar alte 155 de persoane sunt date dispărute. Există daune materiale şi în landul Bavaria. Aproximativ 40.000 de persoane sunt afectate grav de efectele inundaţiilor din vestul Germaniei.