Bulgaria a intrat în zona roșie. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. DOCUMENT

  • Bulgaria, alături de Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și Guernsey, a intrat în zona roșie.
  • Cei care călătoresc dintr-o ţară inclusă pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Cei cu certificat digital care atestă doar rezultatul negativ al unui test RT PCR intră în carantină.
  • În zona verde au intrat Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras.

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată joi. Bulgaria, alături de Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și Guernsey, a intrat în zona roșie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Hotararea CNSU Nr. 68 Din 09.09.2021 by Otilia Serescu on Scribd

Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și Guernsey au intrat în zona roșie.

În zona galbenă au intrat:

– din zona roșie, după scăderea incidenței: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao.

– din zona verde, în urma creșterii incidenței: Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat și Bonaire, Saint Eustatius și Saba.

În zona verde au intrat Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras.

Cei care călătoresc dintr-o ţară inclusă pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Cei cu certificat digital care atestă doar rezultatul negativ al unui test RT PCR intră în carantină.

Persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină dacă vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Sunt scutiţi de carantină copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Anexa La HCNSU Nr. 68 Din 09.09.2021 by Otilia Serescu on Scribd