• Primele 12 cazuri de Omicron au fost descoperite în Bulgaria.
  • 11 cazuri au fost înregistrate în capitală.
  • Alt caz este raportat în regiunea Sofia.

Bulgaria a raportat primele cazuri de Omicron. Bulgaria a depistat primele 12 cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a anunţat duminică inspectorul medical şef bulgar, Anghel Kuncev, transmite BTA.

„Avem confirmată noua variantă (Omicron) în eşantioanele de la 12 persoane. Niciuna dintre persoanele infectate cu Omicron nu a primit o doză de rapel. Continuăm să credem că o inoculare completă plus un rapel asigură un nivel ridicat de protecție”, le-a declarat Kuncev reporterilor.

11 cazuri provin din capitală şi unul din regiunea Sofia. Astfel, Bulgaria a raportat primele cazuri de Omicron. Toate persoanele infectate – dintre care şapte nu sunt vaccinate, iar cinci sunt vaccinate cu schema completă – au simptome uşoare şi niciuna nu este spitalizată, a precizat responsabilul. Autoritățile sanitare din Bulgaria se vor întâlni marți pentru a discuta dacă sunt necesare măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea noii variante, care a dus la o creștere a numărului de infecții cu coronavirus în întreaga lume.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Este de aşteptat ca varianta Omicron să se transmită rapid şi să devină dominantă, a mai spus Kuncev. Bulgaria a redus, de asemenea, perioada pentru un rapel la trei luni după un ciclu complet de vaccinare. Cazurile noi de coronavirus au început să crească în ultimele zile. Duminică, Bulgaria a înregistrat aproximativ 1.076 de cazuri noi, ceea ce a dus numărul total de infecții înregistrate la peste 748.000. Pandemia a ucis până în prezent aproximativ 30.983 de persoane.