• În Bulgaria se desfășoară duminică alegerile parlamentare.
  • Este pentru a doua oară în acest an, deoarece în aprilie partidele nu au reușit să formeze o coaliție.
  • Bătălia se dă între partidul premierului Borisov și partidul ansti-sistem Există un Astfel de Popor.

Bulgaria își alege duminică Parlamentul. Este a doua încercare, după alegerile din aprilie, când partidele nu s-au înțeles pentru a forma o coaliție. Pe primul loc s-a clasat atunci partidul premierului Borisov, chiar dacă nimeni nu a vrut să se alieze cu el. Surpriza ultimelor luni este partidul anti-sistem Există un Astfel de Popor, care este umăr la umăr cu partidul lui Borisov.

„Dacă pe 4 aprilia știam cine va câștiga, dar nu știam cine va guverna, astăzi nu știm cine va câștiga, dar știm cine va guverna”, a spus Dimitar Ganev, analist politic.

Partidul câștigător are o săptămână să formeze un guvern în Bulgaria. Dacă nu reușește, cedează locul partidului de pe locul doi. Dacă și acesta eșuează, președintele are dreptul de a forma un guvern minoritar până la noi alegeri. Asta este situația acum și, din mai, guvernul provizoriu a dezvăluit mai multe afaceri de corupție, ceea ce a făcut ca partidul lui Borisov să piardă puncte.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Au fost două trenduri clare în ultimele luni – scăderea susținerii pentru GERB, în special din cauza acțiunilor guvernului interimar și o creștere ușoară, dar sigură, a partidului Există un Astfel de Popor”, susține Dimitar Ganev.

Dacă „Există un Astfel de Popor” reușește să convingă alte partide anti-sistem care sunt în cursă să facă o coaliție, ar fi prima oară, după 12 ani, când Borisov ar fi în opoziție. Însă nu totul este jucat. E vară și nu se știe câți oameni vor merge la vot și nici dacă va fi formată o majoritate.