Spioni ruși, suspectați de Bulgaria de implicare în mai multe explozii la depozite de arme. Muniția ar fi trebui să ajungă în Ucraina sau Georgia

VIDEO. Explozie suspectă într-un complex militar din Israel. Care ar putea fi cauza deflagrației
  • Procurorii bulgari suspectează șase cetățeni ruși că ar avea legătură cu exploziile de la mai multe depozite de muniții și armament și cu asasinarea unui traficant de arme
  • Trei dintre ei sunt suspectați că ar face parte din Directoratul principal de spionaj (GRU) din Rusia
  • Patru incidente au avut loc în 2011, în 2015 și anul trecut

Trei cetățeni ruși sunt suspectați că au lucrat pentru Directoratul principal de spionaj (GRU) din Rusia și că au atentat la viața lui Emilian Gebrev, un traficant de arme, prin otrăvire, scrie publicația The Moscow Times.

Alte trei persoane s-ar fi aflat în Bulgaria, fiind suspectate de exploziile de la mai multe fabrici de muniție și armament. Patru astfel de incidente au avut loc în 2011, în 2015 (două explozii) și anul trecut.

Armele și munițiile din toate cele patru explozii au fost destinate exportului fie în Ucraina, fie în Georgia

Procuratura bulgară a declarat că a colaborat cu autoritățile cehe pentru a stabili o legătură între cele patru bombardamente și explozia din 2014 a depozitului de arme, de pe teritoriul ceh.

Praga a acuzat serviciile speciale rusești de implicare în explozii, declanșând o serie de expulzări diplomatice. Kremlinul a negat acuzațiile, catalogându-le drept absurde.