Bulgarii se îndreaptă duminică spre urne, în cadrul celui de-al șaptelea scrutin organizat în ultimii patru ani

Bulgarii se îndreaptă duminică spre urne, în cadrul celui de-al șaptelea scrutin rapid din ultimii patru ani, în timp ce partidele politice fracturate din țară se luptă să formeze o coaliție stabilă, iar alegătorii devin din ce în ce mai apatici cu privire la rezultat, scrie US News.

Bulgaria, cel mai sărac stat membru al Uniunii Europene și unul dintre cele mai corupte state ale sale, a fost afectată de guverne cu ușile răscolitoare de când protestele împotriva corupției din 2020 au contribuit la răsturnarea unei coaliții conduse de partidul de centru-dreapta GERB.

Ultimele sondaje publicate joi sugerează același lucru – niciun câștigător clar și nicio opțiune evidentă pentru o coaliție semnificativă. Prezența la vot, estimată la aproximativ 30 %, este de așteptat să fie cea mai scăzută de la căderea comunismului.

Votul se va încheia la ora 20.00, iar sondajele la ieșirea de la urne vor fi gata în jurul acelei ore. Rezultatele finale sunt așteptate în câteva zile.

În lipsa unui parteneriat politic neașteptat sau a apariției bruște a unui lider unificator, majoritatea analiștilor anticipează că țara va reveni la urne la începutul anului viitor.

„Există o criză profundă a sistemului politic”, a declarat Ognyan Minchev, profesor de științe politice la Universitatea din Sofia.

Exit mobile version