• În New York, cei vaccinaţi primesc un burger şi o porţie de cartofi prăjiţi
  • Anunţul a fost făcut de primarul Bill de Blasio, în timp ce mânca un burger
  • O strategie de comunicare menită să-i convingă pe newyorkezi să se vaccineze cât mai curând posibil

Fast-food pentru un vaccin? Acesta este parteneriatul primăriei din New York cu lanțul de restaurante din New York, Shake Shack, relatează Huffington Post.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a fost ironizat după ce a mâncat stângaci un burger la o conferință de presă și a promis cartofi prăjiți gratuit de la fast-food pentru cei vaccinați împotriva Covid-19.

„Gândește-te bine”. Primarul din New York, Bill de Blasio, a avertizat, cu gura pe jumătate plină de burger. „Dacă îți plac burgerii, gândește-te la asta când te gândești la vaccinare”, a explicat el, arătând spre sandviș.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Vreau să urmăriți acești cartofi prăjiți și să vă gândiți cât de bine vă simțiți când vă vaccinaţi”, a spus de Blasio în timp ce mânca în fața camerelor. O strategie de comunicare menită să-i convingă pe newyorkezi să se vaccineze cât mai curând posibil.

Vaccinare accelerată

În Statele Unite, țara cea mai îndurerată de această pandemie, cu peste 584.000 de decese înregistrate oficial, aproximativ 35% din populație sau peste 117 milioane de persoane sunt complet vaccinate. Adică au primit fie doza unică de vaccin de la Johnson & Johnson, fie ambele doze de vaccinuri de la Moderna sau Pfizer / BioNTech.

„Dacă sunteți complet vaccinat, nu mai trebuie să purtați o mască!” Președintele american Joe Biden s-a bucurat și el din grădinile Casei Albe, chiar dacă opt jucători de la clubul de baseball din New York York Yankees, totuși vaccinați, au avut rezultate pozitive pentru Covid-19.