• Cancelarul Germaniei este acuzat că nu are o poziție mai dură vis-a-vis de China.
  • Reacțiile vin pe fondul adoptării noii legi a securității din China cu privire la Hong-Kong.
  • „Abordarea Angelei Merkel contrastează puternic cu răspunsul dur al Regatului Unit și al SUA” afirmă Norbert Röttgen, membru al partidului Uniunii Democrate Creștine.
  • Merkel a pledat mult timp pentru consolidarea legăturilor diplomatice și economice între Beijing, care este cel mai mare partener comercial al Germaniei.

Angela Merkel este ținta criticilor aduse de propriul partid, dar și de opoziție. Cancelarul Germaniei este acuzat că nu are o poziție mai dură vis-a-vis de China, scrie Bussines Insider. Reacțiile vin pe fondul adoptării noii legi a securității din China cu privire la Hong-Kong, despre care criticii spun că subminează independența insulei și totodată a dus la arestarea protestatarilor pro-democrați.

SUA și Marea Britanie au condamnat ferm noua lege chineză, Marea Britanie urmând să ofere cetățenia britanică tuturor rezidenților din Hong-Kong cu statut special.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Cu toate acestea, Merkel a fost reticentă în condamnarea demersului și a insistat asupra necesității de a „căuta dialog” cu China bazat pe „încrederea reciprocă”. Asta se întâmplă după ce directorul FBI, Christopher Wray a declarat că China reprezintă „cea mai mare amenințare pe termen lung” la adresa securității SUA.

„Ceea ce a declarat guvernul german despre Hong Kong a fost minimul, sau pur și simplu nu a fost suficient”, a declarat Norbert Röttgen, colegul de partid al cancelarului german.

„Abordarea Angelei Merkel contrastează puternic cu răspunsul dur al Regatului Unit și al SUA, la noua lege a securității adoptată de China”, adaugă acesta.

Între timp, SUA a aprobat o serie de sancțiuni împotriva Chinei, care penalizează băncile care fac afaceri cu oficialii chinezi.