• Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a refuzat să poarte mască de protecție în cadrul sedinței
  • Consilierii PNL i-au atras atenșia social-democratului că el însuși a semnat o dispoziție prin care trebuie purtată masca în interiorul instituției
  • Buzatu a reacționat nervos și a strigat: „Vreți să ne luăm la bătaie sau ce vreți să facem?”

Președintele Consiliului Judeșean, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a refuzat să poarte masca de protecție la sedința din cadrul primăriei, anunță vremenoua.ro.

Consilierii PNL i-au transmis lui Buzatu că însuși el a semnat o dispoziție potrivit căreia toți cei care intră în instituție să poarte masca de protecție care să acopere nasul și gura.

Buzatu a dat cu pumnul în masă și a replicat: „Vreți să ne luăm la bătaie sau ce vreți sã facem? Suntem într-un stat constituțional, nu puteți dumneavoastră să mă obligați pe mine să port mască”. Nici vicepreședintele CJ Vasile Mariciuc și consilierii Dan Cain și Mădășin Căciulă nu au purtat mască de protecție.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a aprobat, miercuri, Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în oricare din spaţiile închise ale incintei.

Totuși, anumite persoane nu sunt vizate de această obligativitate: cei cu boli respuratorii, prezentatorii TV și invitații, cei care desfășoară activități fizice intense, elevii și studenții, doar în timpul orelor de curs și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. De asemenea, purtarea măștii de protecție nu este necesară dacă angajatul este singur în birou sau se află minim 2 m între persoanele din acel birou, cu condiţia aerisirii camerei, cel puţn la două ore şi se asigură dezinfecţia suprafeţelor.