Cadrele medicale vor să acționeze în instanță decizia prin care angajatorul trebuie să plătească pentru testarea COVID a personalului medical

Judecător cu ciocănel la tribunal. Sursa: Profimedia
  • Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat miercuri, 5 iulie 2021, că ordinul care va impune testarea periodică a personalului medical, dar și obligativitatea plății testelor, a fost definitivat.
  • Cadrele medicale sunt decise să acționeze în instanță.
  • Medicii și asistenții medicali din Sindicatul Promedica și Hipocrat sunt nemulțumiți de Ordonanța prin care sunt obligați să-și plătească testele, dacă nu sunt vaccinați.

Miercuri, 5 iulie 2021, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că ordinul care va impune testarea periodică a personalului medical nevaccinat, dar și obligativitatea plății testelor, a fost definitivat.

Reprezentanții Sindicatului Promedica, USMR Alianța Medicilor și Federația Hipocrat solicită revenirea asupra acestei decizii care încalcă drepturile salariaților din sistemul medical.

Testarea personalului medical pentru COVID-19 sau alte afecțiuni precum HIV sau hepatita se poate realiza, însă costurile sunt suportate de angajator.

Cadrele medicale sunt decise să acționeze în instanță pentru această situație.