• Un caiac cu patru sportivi de la Clubul Sportiv Oșova a fost lovit marți, 13 iulie 2021, de o barcă cu turiști.
  • Accidentul a avut loc pe Dunăre.
  • Caiacul a fost rupt, iar unul dintre sportivi este rănit.
  • Sportivii au fost salvați de alți turiști care se plimbau cu barca.

UPDATE 2: Elisabeta Lipă: „Nu mi-am imaginat că poate să existe așa o debandadă pe apă”

„Ce s-a întâmplat azi e un caz fericit că acea ambarcațiune a trecut exact printre acei doi sportivi. Acum trei, patru ani, pe Snagov, a murit un bărbat din această cauză. Pur și simplu i-au decapitat calota. Noi nu avem o legislație adaptată zilelor noastre. Pe lacul Snagov s-au înmulțit vilele și fiecare are două, trei ambarcațiuni. După-amiaza, antrenamentele sportivilor noștri sunt ratate pentru că au o plăcere nebună să iasă pe apă și să facă slalom printre bărci, să audă sportivii țipând, urlând, să ceară ajutor. Nu mi-am imaginat că am să vad așa ceva. Degeaba îi rogi frumos.

Nu mi-am imaginat că pe Dunăre, unde spațiul este foarte mare, lat, că poate să existe așa o debandadă pe apă”, a comentat subiectul Elisabeta Lipă, la emisiunea ȘTIU.

Sportiva spune că nu este normal să nu existe reguli foarte stricte.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Noi antrenamentele le facem cu ajutorul Poliției Navale, pentru că Poliția nu are dreptul la control și nu are dreptul să dea amenzi”, a conchis canotoarea, la Aleph News.

UPDATE 1: Poliția a deschis dosar penal

A fost deschis un dosar penal după ce o ambarcațiune de agrement a lovit, marți, un caiac în care se aflau patru sportivi care se antrenau pe Dunăre, în zona Orșova.

Potrivit Poliției Mehedinți, accidentul s-a produs pe fluviul Dunărea, în zona municipiului Orșova, unde o ambarcațiune de agrement a intrat în coliziune cu un caiac, în care se aflau 4 sportivi.

În urma impactului, unul dintre sportivi, minor, a fost transportat la o unitate medicală pentru investigații de specialitate, fără a necesita spitalizarea.

Persoanele implicate au fost recuperate din apă și conduse, în siguranță, la mal.

Polițiștii Postului Transporturi Navale Orșova, în colaborare cu Căpitănia Orșova, au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment”, anunță Poliția Mehedinți.

ȘTIRE INIȚALĂ

Un caiac în care se aflau patru sportivi de la Clubul Sportiv Orșova a fost lovit, marți, de o barcă plină cu turiști, pe Dunăre. Unul dintre sportivi este rănit.

Cei patru sportivi de la Clubul Sportiv Orșova, secția caiac-canoe, au fost loviți de o barcă de agrement, plină cu turiști, în timpul unui antrenament pe Dunăre.

Se pare că cel care conducea barca nu a văzut caiacul și a trecut peste el. Caiacul a fost rupt.

Primele informații arată că doar unul dintre sportivi este rănit ușor la umăr. Sportivii au fost salvați de alți turiști care se plimbau cu barca.