• Carp este vedeta echipei Salvamont Prahova
  • Câinele salvează oamenii prinși de avalanșe
  • Salvamontistul Sergiu e și fotograful lui Carp în misiuni
  • Carp este un border collie care abia a împlinit 2 ani

Meseria de salvamontist e printre cele mai dificile, însă nu pentru Carp, vedeta paginii de Facebook a Salvamont Prahova.

Carp e un border collie de 2 ani, care participa la misiunile de salvare din avalanșe. E dornic de adrenalină și nimic nu îl sperie, nici măcar zborul cu elicopterul.

Se antrenează zilnic alături de camaradul lui, Sergiu, salvamontist, care a fotografiat câinele în toate misiunile lor și l-a făcut cunoscut pe internet.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

„Antrenamentele sunt zilnice, câteva ore pe zi, nu se poate trișa chestia asta. Un câine de avalanșă are nevoie de o condiție fizică foarte bună. Am avut o singură căutare la un moment dat în zona Vaii Doftanei, care s-a dovedit a fi vie și nevătămată.

Nu prea este timp în care să nu fim împreună. Foarte multe activități împreună de la a urca pe vai de abrupt. Am mers cu delta in el, ne am tat cu atv uri, snowmobile. Am schiat împreună, am inotat împreună. Mă amuz că e slabanog iese din apa si are talia atat. Haha. E mic, lucru ascuns de blana lui generoasă”, a spus Sergiu Frusinoiu.

În România sunt 17 câini antrenați pentru intervenții de salvare în 12 județe. Prima unitate canina din tara a aparut la salvamont Arges, in 2015.