Câinele salvamontist din Prahova care salvează oamenii prinși de avalanșă. „Antrenamentele sunt zilnice, iar acest lucru nu se poate trișa”

Meseria de salvamontist e printre cele mai dificile, însă nu pentru Carp, vedeta paginii de Facebook a Salvamont Prahova.

Carp e un border collie de 2 ani, care participa la misiunile de salvare din avalanșe. E dornic de adrenalină și nimic nu îl sperie, nici măcar zborul cu elicopterul.

Se antrenează zilnic alături de camaradul lui, Sergiu, salvamontist, care a fotografiat câinele în toate misiunile lor și l-a făcut cunoscut pe internet.

„Antrenamentele sunt zilnice, câteva ore pe zi, nu se poate trișa chestia asta. Un câine de avalanșă are nevoie de o condiție fizică foarte bună. Am avut o singură căutare la un moment dat în zona Vaii Doftanei, care s-a dovedit a fi vie și nevătămată.

Nu prea este timp în care să nu fim împreună. Foarte multe activități împreună de la a urca pe vai de abrupt. Am mers cu delta in el, ne am tat cu atv uri, snowmobile. Am schiat împreună, am inotat împreună. Mă amuz că e slabanog iese din apa si are talia atat. Haha. E mic, lucru ascuns de blana lui generoasă”, a spus Sergiu Frusinoiu.

În România sunt 17 câini antrenați pentru intervenții de salvare în 12 județe. Prima unitate canina din tara a aparut la salvamont Arges, in 2015.

Exit mobile version