• În orașe precum Timișoara, Cluj sau Brașov se fac mai multe testări
  • Rata de infectare din orașe este mai mare din cauza numărului mare de testări
  • Allen Coliban, primarul Brașovului: „Nu putem ascunde această problemă sub preș
  • Antreprenorii din Brașov se simt discriminați de guvernanți

Calcularea diferită a ratei de infectare și creșterea numărului de teste au condus la depășirea rapidă a pragului de 3 infectări la mia de locuitori. În Timișoara, Cluj sau Brașov „rețeta” e mai evidentă ca oriunde.

Nu putem ascunde sub preş o problemă a noastră, a tuturor şi odată ce avem testarea asta la o dimensiune normală putem să venim şi cu prognozele şi cu măsuri în limitarea efectelor pandemiei. În România ar trebui să creştem eforturile pe zona de testare şi secvenţiere. Să vedem care este rata, cum se propagă diversele tulpini şi unde ar trebui să intervenim cu câteva săptămâni înainte”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Faptul că în unele zone nu se fac testări nu înseamnă că virusul nu circulă, odată cu oamenii care călătoresc. Anul acesta, în weekenduri, la munte, gradul de ocupare depăşeşte 90%.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Ce măsuri impune primăria din Brașov

Ne poate afecta, pe de altă parte este şi un lucru de mândrie, tradiţional vorbind, faptul că avem atâţia turişti.

Ne înscriem în trendul naţional, dar Braşovul nu a fost un exemplu de aşa nu în toate aceste luni. Am avut scăderi de taxe, am avut partea de avize şi eliminare a unor sume de bani pentru obținerea avizelor, tot ce a însemnat partea de terase”, a mai adăugat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Chiar şi aşa, antreprenorii din Brașov spun că se simt discriminați de guvernanți. Mai ales după ultimul an, când au făcut ping-pong cu redeschiderile.

Această fluctuaţie nu este plăcută, acest trei la mie ne dezavantajează. De ce? În primul rând există o lipsă masivă de predictibilitate. De fiecare dată când deschidem suntem obligaţi să ne aducem oamenii din şomaj tehnic să ne facem stocuri de marfă, să ne pregătim”, a declarat Ștefan Gleveșanu, proprietarul unui local din Brașov.