• Autoritățile din California au anunțat joi seară că au desfășurat cel puțin 166 de remorci frigorifice pentru a servi drept morgă temporară
  • Cel mai populat stat american se pregătește pentru „o explozie după o explozie” de cazuri
  • Majoritatea zonelor din California, inclusiv Los Angeles, au măsuri restrictive care limitează călătoriile și activitățile

Autoritățile din California au anunțat joi seară că au desfășurat cel puțin 166 de remorci frigorifice pentru a servi drept morgă temporară în spitale copleșite de decese legate de Covid-19, relatează Le Figaro. Cu cel puțin 2.500 de decese cauzate de coronavirus în fiecare săptămână, California a devenit unul dintre principalele focare ale pandemiei din Statele Unite, iar morgile tradiționale sunt pline.

Contaminările începuseră să se înmulțească chiar înainte ca reuniunile de familie de Ziua Recunoștinței, la sfârșitul lunii noiembrie, să răspândească coronavirusul și mai mult, iar cel mai populat stat american se pregătește acum pentru „o explozie după o explozie” de cazuri, alimentat de festivitățile de Crăciun și Anul Nou. Descoperirea recentă a noii variante britanice a virusului, care este mult mai contagioasă, nu ar trebui să îmbunătățească situația.

Prin urmare, Mark Ghilarducci, directorul serviciilor de urgență din California, a activat „planul de gestionare a deceselor în masă”, pentru a se asigura că toți cei decedați pot fi „tratați cu respect și demnitate”. Deoarece majoritatea remorcilor frigorifice nu sunt special concepute ca morgă, acestea vor fi amenajate pentru a dubla cel puțin capacitatea de depozitare a corpului.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Membrii Gărzii Naționale au fost trimiși, de asemenea, săptămâna aceasta pentru a asista serviciile de criminalistică din Los Angeles, unde o persoană moare din Covid-19 la fiecare cincisprezece minute. Potrivit Los Angeles Times, serviciile de pompe funebre sunt obligate să refuze familiile îndurerate, deoarece nu mai au capacitatea de a lua in primire decedatul.

Majoritatea zonelor din California, inclusiv Los Angeles, unde ambulanțele se invart adesea ore întregi înainte de a găsi un pat pentru pacientul lor, au măsuri restrictive care limitează călătoriile și activitățile.