• Călin Georgescu a plecat de la Parchetul General, după mai bine de 5 ore de audieri, în uralele și aplauzele susținătorilor săi.
  •  În fața Parchetului, el a fost așteptat și întâmpinat de sute de susținători.
  • Călin Georgescu a îmbrățișat-o pe soția lui, Cristela, care se afla și ea în fața sediului PICCJ. 
  • Simpatizanții lui Călin Georgescu se organizează pe grupurile de comunicare.
  • „Aceste lucruri nu mă surprind și voi lupta pentru libertatea noastră”, a spus Călin Georgescu.
  • „Nu vom îngenunchea sub nicio formă”, a adăugat el.

Candidatul la Președinție Călin Georgescu a intrat pe mâna procurorilor Parchetului General, într-un dosar vizând finanțarea campaniei sale electorale la Președinție – în calitate de suspect. Și nu numai Georgescu a intrat în ancheta procurorilor, ci și oamenii apropiați de el. Este vorba de liderul mercenarilor români, Horațiu Potra, dar și bodyguardul lui Georgescu, Marian Burcea și asociata acestuia. Apropiații lui Georgescu sunt suspectați de mai multe legături cu Moscova.

Toni Neacșu, fost membru CSM: „Citind în acel document, eram sigur că dosarul este nou, din 2025, mai exact, eram sigur că faptele sunt noi. Este evident că CCR nu a avut în vedere în decembrie astfel de fapte. E vorba de ceea ce a făcut Călin Georgescu ulterior acestei anulări a alegerilor. Nu, nu de asta au fost anulate alegerile. Au fost suficiente acele note de clasificare ca să formeze intima convingere a judecătorilor constituționali că trebuie anulate alegerile. Citind acele acuzații care i se aduc, eu înțeleg că acesta este pretextul perfect pentru CCR, cel pe care îl și aștepta, ca atunci când îi va verifica din punct de vedere constituțional candidatura la președinție, să poată, pe modelul Șoșoacă, să constate că nu corespunde domnul Georgescu din punct de vedere al valorilor asumate cu cele ale Constituției României, astfel încât candidatura lui nu se poate finaliza, nu poate merrge până la capăt”.

Georgescu are mai multe interdicţii, printre care să părăsească ţara fără încuviinţarea autorităţilor judiciare, şi nu are voie să posteze pe reţelele de socializare conţinut cu caracter legionar, fascist, antisemit, rasist sau xenofob. Călin Georgescu i-ar fi cerut lui Horațiu Potra încă din aprilie 2022 să obțină de la omul de afaceri Frank Timiș o finanțare de 20-35 milioane de milioane de dolari pentru campania electorală.

Recomandări

CÂT CHELTUIE CANDIDAȚII?
USR VS LASCONI
ÎNCĂ MAI CRESC TARIFELE
VANCE E ÎN INDIA
CÂT MAI DUREAZĂ RĂZBOIUL?
FILMELE CU A.I. IAU OSCAR

Toni Neacșu, fost membru CSM: „Sunt exact tipul acela de suspiciuni, infracțiuni, depinde în ce stadiu vor fi ele. După lege nu poți interzice o persoană decât dacă are o hotărâre judecătorească definitivă prin care i se și interzic drepturile electorale. Pe lângă această lege, trebuie să ne aducem aminte că a intervenit Curtea Constituțională, care a stabilit un criteriu nou, care nu există în legislație, dar e de neatacat. Ce zice CCR, din păcate, nu poate fi contestat și anulat nicăieri. Anume, orice candidat la Președinție trebuie să respecte intim și valorile Constituției României, pe care nu le poate verifica decât însuși CCR”.

Citește și