• Călin Popescu Tăriceanu spune că ar fi nevoie din nou de armată pe străzi pentru a responsabiliza populaţia
  • Dacă propunerea ar fi pusă şi în aplicare, soldaţii noştri ar fi pe străzi pentru a-ţi oferi măşti şi pentru a-ţi spune că trebuie să păstreză măsurile de distanţare
  • Şi premierul vrea mai multe forţe de ordine pe străzi, dar ar apela la agenţii de poliţie locală, iar principiul este acelaşi

Blindate militare pe străzi din care să nu scoatem armele, ci măştile. Este ideea lui Călin Popescu Tăriceanu, care crede că întoarcerea soldaţilor pe stradă ar responsabiliza mai mult populaţia. În condiţiile în care odată cu ridicarea restricţiilor au crescut şi cazurile de infectare cu coronavirus, liderul ALDE ar vrea un nou proces educaţional. De aceeaşi părere este şi premierul Ludovic Orban, care vrea pe străzi poliţia locală. Principiul e acelaşi. Cu cât împărţim mai multe măşti şi perpetuăm mesajul, cu atât oamenii vor deveni mai responsabili.

”Este mai convingător un poliţist sau un militar care întinde o mască, decât un agent care îşi scoate carnetul de amenzi şi începe să le împartă în stânga şi în dreapta”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Și Ludovic Orban crede că responsabilizarea și prevenția sunt punctele cheie pentru a depăși cât mai ușor epidemia de coroanvirus.

Recomandări

AVEREA LUI DUMITRESCU RĂMÂNE SUB SECHESTRU
MWC VINE ÎNTRE 26 ȘI 29 FEBRUARIE
PRIMUL PACIENT NEURALINK S-A RECUPERAT
DI PIETSA PREZINTĂ LA LONDON FW
MAMA LUI NAVALNÎI, MESAJ DIRECT CĂTRE PUTIN
X SUSPENDĂ CONTUL VĂDUVEI LUI NAVALNÎI

„M-aș bucura foarte mult să văd Poliția Locală… nu neapărat să-i amendeze pe oameni că nu au mască, măcar să le ofere o mască. Să facă ceva proactiv. Să facă ceva pentru cei care nu au. Chiar şi patronii de restaurante pot să fie un pic mai riguroşi în a-i ruga pe clienţii lor să respecte regulile”, a declarat Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

„Oamenii deja nu mai au încredere în aceste măsuri. Toate aceste atitudini şi comportamente ale oamenilor politici duc la o neîncredere a oamenilor în aceste măsuri şi la acest moment, spun eu, este foarte dificil să identificăm mijloace şi mecanisme care să-i readucă la acelaşi nivel de responsabilitate”, explică Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului EUROPOL.