• Camera Reprezentanților a autorizat miercuri ancheta de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden.
  • Biden, într-o declarație cu privire la efortul de destituire, a pus sub semnul întrebării prioritățile republicanilor din Camera Reprezentanților.
  • Autorizarea anchetei de o lună asigură că investigația de destituire se va prelungi până în 2024, când Biden va candida pentru realegere.

Camera Reprezentanților a autorizat miercuri ancheta de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden, republicanii sprijinind acest proces cu încărcătură politică, în ciuda preocupărilor ale unora din partid, care consideră că ancheta nu a adus încă dovezi de comportament necorespunzător din partea președintelui, scrie AP.

Votul de 221-212 a făcut ca întreaga conferință republicană din Camera Reprezentanților să se pronunțe în favoarea unui proces de punere sub acuzare care poate duce la pedeapsa supremă pentru un președinte: pedeapsa pentru ceea ce Constituția descrie drept „infracțiuni și delicte înalte”, care poate duce la destituirea din funcție dacă este condamnat într-un proces în Senat.

Biden, într-o declarație cu privire la efortul de destituire, a pus sub semnul întrebării prioritățile republicanilor din Camera Reprezentanților în urmărirea unei anchete împotriva sa și a familiei sale.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Autorizarea anchetei de o lună asigură că investigația de destituire se va prelungi până în 2024, când Biden va candida pentru realegere și se pare că se va confrunta cu fostul președinte Donald Trump – care a fost destituit de două ori în timpul mandatului la Casa Albă.

Citește și