• O reapariţie a holerei a provocat 200 de morţi din octombrie 2021 în Camerun.
  • În țara au fost înregistrate peste 10.300 de cazuri diagnosticate cu această boală, a anunţat joi ministrul Sănătăţii.
  • Reapariţia anterioară a holerei a ucis 66 de persoane în Camerun în perioada ianuarie-august 2020.

Holera, o boală care provoacă diaree acută și care poate ucide în câteva ore fără tratament, reapare sporadic în această țară vastă din Africa Centrală cu peste 25 de milioane de locuitori, scrie presa străină.

Reapariția holerei în octombrie 2021 în Camerun a provocat moartea a 200 de persoane, în timp ce peste 10.300 de cazuri au fost înregistrate în această țară africană, a anunțat ieri, joi, ministrul Sănătății.

Cinci dintre cele zece regiuni ale Camerunului, inclusiv Littoral, unde se află Douala, capitala economică a ţării, dar şi Centre, ce include capitala de facto, Yaoundé, sunt afectate de epidemie, potrivit ministrului Sănătăţii.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

,,Atenţie!!! Să respectăm măsurile de igienă„, a îndemnat Malachie.

Reapariţia anterioară a holerei a ucis 66 de persoane în Camerun în perioada ianuarie-august 2020.

La începutul anului 2021, OMS a estimat că au existat 1,3 până la 4 milioane de cazuri de holeră în fiecare an şi 21.000 până la 143.000 de decese provocate de această boală în întreaga lume.

,,Vaccinurile sigure împotriva holerei, administrate pe cale orală, ar trebui utilizate, alături de îmbunătăţirea aprovizionării cu apă şi a canalizării pentru limitarea focarelor de holeră şi pentru a promova prevenţia în zonele cunoscute cu risc ridicat„, a subliniat organizaţia ONU.