• Căminele de muncitori din Singapore au devenit focare de COVID-19
  • Rata de infectare a ajuns la 47% în interiorul acestora
  • În Singapore, rata de infectare este de 0,25%

Aproape jumătate din muncitorii imigranți din Singapore au avut COVID-19, indicând că virusul s-a răspândit mult mai mult printre cei care locuiesc în căminele pentru muncitori, decât în alte zone din evidențele oficiale, informează Reuters.

Singapore are la activ peste 58.000 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, majoritatea fiind înregistrate în căminele supraaglomerate. În general, căminele găzduiesc rezidenți din Asia de sud care muncesc pentru salariul minim.

În total, 54.505 muncitori au fost depistați cu noul coronavirus. Rata de infectare în cladirile ce adăpostesc muncitori este de 47%, pe când cea din din Singapore este de 0,25%. Rezultatele au venit în urma unui studiu al Ministerului Sănătății realizat pe 1.600 de persoane.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Alți 65.000 de muncitori urmează să fie testați. Pentru fiecare caz depistat, se estimează că alte 1,8 cazuri trec netestate sau nedetectate.

În Singapore au fost înregistrate doar 29 de decese, fiind țara cu cea mai mică rată a mortalității și singura țară din Asia care a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer.