• Am atins un nou record ieri, când s-au vaccinat 38.338 de români
  • În nordul țării se mai găsesc, încă, locuri libere pentru înscrieri
  • 31 de județe au ajuns la capacitatea maximă de programări

Numărul de vaccinări zilnice crește de la o zi la alta. Ieri a fost a treia zi consecutivă în care s-a depășit recordul: s-au vaccinat peste 38.000 de oameni.

Cum spunea coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, nu suntem primii dar nici ultimii din Europa. Ieri am vaccinat 38.338 de oameni. Peste 35.000 au primit prima doză, iar aproape 3.200 doza de rapel.

În total, din 27 decembrie, de când a început campania, am reușit să vaccinăm peste 308.000 de oameni. Cât despre reacțiile adverse, numărul lor este sub 1.000, iar toate sunt minore – dureri mici la locul injecției, febră, sau amețeli.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

În 31 de județe nu mai e niciun loc pentru următoarele trei săptămâni. În București, nu se mai pot face programări de vineri. Chiar dacă s-au mai adăugat locuri pe parcurs, acestea s-au ocupat repede. Așa că bucureștenii au fost redirecționați spre județele din jur – Giurgiu sau Dâmbovița. Mai găsești locuri libere în centrul și nordul țării, în Alba, Iași, Maramureș sau Suceava, de exemplu.

Valeriu Gheorghiță spune că se fac relocări, cum îți spuneam că a fost și cazul în București. Transportul vaccinului Pfizer nu e o problemă, pentru că avem containere cu gheață carbonică în care să îl transportăm.

Coordonatorii campaniei spun că vor să accelereze progresiv campania, în funcție de numărul de doze care ajung în țară. În plus, urmează să se deschidă mai multe centre de vaccinare, tot așa, în funcție de serul disponibil.