• Franța a vaccinat doar 516 oameni în primele șase zile ale campaniei.
  • Birocrația și procedurile au îngreunat campania de vaccinare din Franța.
  • Franța a înregistrat aproape 136.000 de noi infectări în ultimele două săptămâni.

Franța vrea să grăbească vaccinarea, după ce a ratat complet începutul campaniei.

Imunizarea a început, ca și în alte țări europene, pe 27 decembrie.
Primii la rând au fost rezidenții din căminele de bătrâni. Dar din cauza birocrației și procedurilor dificile, doar 516 oameni au fost vaccinați în primele șase zile.

Ca să nu rămână la coadă în Europa, Franța schimbă strategia. Ieri a început vaccinarea cadrelor medicale de peste 50 de ani.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Ministrul Sănătății, Olivier Veran, a anunțat că vor create sute de noi centre pentru imunizare.

Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății: „Spun că vaccinul este o șansă deoarece este unealta pe care o avem astăzi să-i protejăm pe cei mai vulnerabili oameni. Vom crește ritmul și mai mult de miercuri, joi, vineri și din weekend.”

În Franța s-au înregistrat 135 de mii de noi îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele două săptămâni.

Emmanuel Macron, pus la zid de oficiali

Președintele Emmanuel Macron s-a confruntat luni cu o presiune crescândă pentru a accelera campania de vaccinare din Franța, care a început cu stângul, dar și pentru a-și asuma responsabilitatea personală pentru această situație

Până în prezent, în Franța, au fost vaccinate puțin peste 500 de persoane, comparativ cu Germania care a reușit să imunizeze, într-un interval similar 200.000 de persoane, scrie France24.

Ceea ce am văzut este un scandal guvernamental„, a declarat pentru televiziunea France 2 Jean Rottner, șeful regiunii de est a Franței Grand Est, care a înregistrat o creștere deosebit de accentuată a infecțiilor.

„Lucrurile trebuie să se accelereze”, a spus Rottner, membru al partidului de opoziție republicani de dreapta (LR). „Francezii au nevoie de claritate și de mesaje ferme din partea unui guvern care știe unde merge. Nu dă această impresie”.

Vaccinul privit cu scepticism în Franța

Una dintre cauzele care au condus la dezastrosul rezultat este și scepticismul cu care este privit vaccinul în Franța, în ciuda istoricului țării care îl amintește pe omul de știință Louis Pasteur care a fost pionierul imunizării.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Ipsos Global Advisor în parteneriat cu Forumul Economic Mondial săptămâna trecută, doar 40% dintre francezi doresc să se vaccineze, comparativ cu 77% în Marea Britanie.