• Pfizer și AstraZeneca au avertizat că nu vor putea să livreze suficient vaccin
  • Cele două companii susțin că au probleme de producție
  • Italia va primi 3,4 milioane de doze în loc de cele 8 milioane promise inițial

Dacă la noi campania de vaccinare începe să miște, la italieni este pusă în stand-by. Pfizer și AstraZeneca nu pot livra volumul promis inițial, iar premierul Giuseppe Conte amenință cu proces.

Opt milioane de doze trebuia să primească Italia în primul trimestru. Adică 10% din cele pe care urmau să le trimită Pfizer și AstraZeneca. Însă cele două companii au probleme de producție. Doar 31 de milioane de doze vor trimite către cele 27 de țări europene până la finalul lunii martie.

Vaccinul AstraZeneca urmează să fie aprobat de Uniunea Europeană până la finalul lunii. Apoi vaccinul va fi distribuit în 3 etape: pe 15 și 28 februarie, apoi pe 15 martie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Premierul Conte a răbufnit pe rețelele de socializare. „Este inacceptabil. Planul nostru de vaccinare a fost creat pe baza obligațiilor contractuale. Vom folosi toate uneltele legale”, a avertizat Conte.

Comisarul pentru Situații de Urgență Covid, Domenico Arcuri, lăuda eforturile Italiei înainte să primească veștile proaste: „Suntem țara din Europa care a vaccinat cel mai mult și am folosit cu înțelepciune majoritatea dozelor care ne-au fost livrate progresiv”.