• Andrew Cuomo: Spitalele din New York care nu vaccinează la timp vor fi amendate.
  • Orașul New York va vaccina non-stop începând din acest weekend.
  • Până acum, au fost vaccinați 4,6 milioane de americani.
  • Bill de Blasio: Până la finalul lunii, vom ajunge la 400.000 de vaccinări pe zi.

Statele Unite au fost a doua țară care a început vaccinarea împotriva COVID, dar nici la ei nu a mers bine din start.

Până acum, mai puțin de 5 milioane de oameni au primit dozele de vaccin, adică un sfert din obiectivul impus de administrația Trump.

Asta în condițiile în care peste 15 milioane de doze au fost distribuite la spitale, clinici și cămine de bătrâni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dar există și părți bune – Sandra Lindsay, prima persoană vaccinată din Statele Unite, a primit și a doua doză: „Vreau să spun oamenilor că dacă nu ești informat, informează-te. Vorbește cu experți, vorbește cu personalul medical. Nu asculta bârfe.”

Pentru că sunt probleme reale cu cea mai mare campanie de vaccinare din istoria Statelor Unite, începe să se schimbe tonul.

În statul New York, de exemplu, nu au fost folosite nici jumătate dintre dozele de vaccin primite.

Guvernatorul Andrew Cuomo a avertizat că spitalele care nu sunt în stare să facă injecțiile vor fi amendate cu până la 100 de mii de dolari și nu vor mai primit alte doze.

„Trebuie să se miște, și trebuie să se miște mai repede cu vaccinarea.Au primit livrări, vrem să ajungă mai repede în mâinile oamenilor. Din ziua în care își primesc cota, au o săptămână să o folosească.”, a spus Andrew Cuomo.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a anunțat că vor fi deschise noi centre de vaccinare, care vor funcționa non-stop, începând de duminică.

Primarul orașului New York: „Până la finalul lunii, ne așteptăm să ajungem la 400.000 de vaccinări pe săptămână. Bazele au fost puse, a venit vremea să acționăm 24/7.”

Vaccinarea nu a fost întârziată doar de birocrație. Un farmacist din statul Wisconsin a stricat intenționat sute de doze de ser Moderna pentru că era convins că nu este sigur. A scos fiolele din frigider și acum a ajuns la … „răcoare”.