• Centrele de vaccinare vor avea o zonă de triaj, dar și un loc unde trebuie să aștepți să vezi dacă nu faci o reacție alergică
  • Înainte de a te vaccina, vei completa un formular
  • Cei care vor să se vaccineze se vor putea programa online, telefonic, prin medicul de familie

Ştim cum vor arăta centrele de vaccinare. Vor avea o zonă de triaj, dar și un loc unde trebuie să aștepți să vezi dacă nu faci o reacție alergică. A apărut și formularul de triaj.

Înainte de a te vaccina, vei completa un formular în care vei declara dacă ai avut febră în ultimele două săptămâni, dacă ai vreo alergie sau dacă suferi de vreo boală cronică. De asemenea, trebuie să spui și dacă ai luat medicamente care ţi-ar fi putut slăbi sistemul imunitar sau dacă ai făcut transfuzii de sânge sau de imunoglobulină.

Femeile vor trebui să spună dacă sunt însărcinate. Trebuie să declari și dacă ai fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi dacă au trecut 28 de zile de când ai ieşit din izolare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pentru efectele adverse există trei tipuri de formular. Unul care se completează pe loc, dacă acestea apar în timpul care aştepţi, unul pe care îl completezi tu acasă, precum și unul pe care îl completează un profesionist din domeniul sănătăţii.

Astfel se vor putea identifica loturile care provoacă alergii. Iar cei care vor să se vaccineze se vor putea programa online, telefonic, prin medicul de familie.