Campanie accelerată de vaccinare în Japonia, înainte de Jocurile Olimpice. A început imunizarea persoanelor de peste 65 de ani

  • Japonia a deschis centre de vaccinare în Tokyo și Osaka
  • Cele două locații sunt dedicate persoanelor de peste 65 de ani
  • Puțin peste 12.000 de persoane au murit în Japonia din cauza COVID-19

În pragul Jocurilor Olimpice, Japonia turează motoarele vaccinării.

A reușit în trei luni să imunizeze doar 4,4% din totalul populației adulte. Campania lor de vaccinare a început mult mai târziu, comparativ cu alte state.

Nu le lipsește vaccinul, ci lipsa personalului medical instruit pentru administrarea vaccinului. Așa că, de astăzi începe vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani în Tokyo și Osaka.

Sunt două centre care vor funcționa 12 ore pe zi. Estimează că astfel vor imuniza aproximativ 15.000 de persoane zilnic.

„Dacă 80 sau 90% din populație se vaccinează, cred că putem organiza Jocurile Olimpice fără probleme. Accelerarea vaccinării ne va face să ne simțim mai în siguranță, deoarece ne afectează viața socială și economia”, a declarat una dintre persoanele vaccinate.

Până acum, în Japonia, peste 12.000 de persoane au murit din cauza COVID-19. Tokyo, Osaka și alte câteva zone sunt în stare de urgență până pe 31 mai și este probabil ca aceasta să fie extinsă.