• O campanie de phishing are loc în România în numele Poștei Române.
  • Un bărbat din România a primit un mesaj în care i se cere suma de 4.99 de LEI „pentru a evita întârzierile”.
  • Mesajul fals conține un link care trimite către un site fake, o clonă a site-ului Poștei Române, acolo unde trebuie să plătești suma de 5 LEI.
  • Bărbatul a primit mesaj de pe un număr de la care și alte firme internaționale trimit înștiințări despre noi oferte sau campanii.

În România se derulează o campanie de phishing în numele Poștei Române. Situația a fost semnalată pe o rețea de socializare de un bărbat care a primit un mesaj în care i se cere suma de 4.99 de LEI „pentru a evita întârzierile” în cazul livrării unui colet.

Sursa Foto: Extern

În același mesaj se afla și un link către un site fals, o clonă a site-ului Poștei Române, care arată foarte bine și ar putea induce în eroare mulți români care nu și-ar da seama că este vorba despre o înșelătorie.

Sursa Foto: Extern

„Pachetul dvs. este în așteptare pentru livrare. Vă rugăm să confirmați decontarea (4,99 LEI) pentru a evita întârzierile făcând clic aici”, este mesajul primit de bărbat, mesaj în care se află și linkul menționat anterior.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Bărbatul a observat că mesajul a fost trimis de pe același număr de telefon de pe care și alte firme internaționale trimit înștiințări cu privire la noi oferte sau campanii.