• O alertă privind persoanele periculoase a fost trimisă pe toate telefoanele mobile din provinciile Saskatchewan, Manitoba și Alberta.
  • Suspecții au fost văzuți ultima dată de cetățeni în Regina duminică, în jurul prânzului.
  • Rhonda Blackmore, ofițerul comandant al poliției din Saskatchewan, a declarat că unele persoane ar fi putut fi ținta celor doi suspecți, în timp ce altele se crede că au fost „atacate la întâmplare”.

Cel puțin 10 persoane au fost ucise și alte 15 au fost rănite în urma unui atac cu cuțitul în centrul provinciei canadiene Saskatchewan, potrivit poliției. Victimele au fost găsite în 13 locații din națiunea James Smith Cree și din satul Weldon, aflat în apropiere.

Doi suspecți, numiți Damien Sanderson, 31 de ani, și Myles Sanderson, 30 de ani, sunt pe fugă și sunt considerați înarmați și periculoși. Locuitorilor li s-a spus să se adăpostească pe loc, în timp ce căutarea oamenilor continuă în întreaga provincie.

„Nu părăsiți o locație sigură. Fiți prudenți dacă permiteți altor persoane să intre în locuința dumneavoastră”, a scris pe Twitter Poliția Regală Canadiană Călare din Saskatchewan. Au fost înființate puncte de control, poliția verificând actele de identitate ale călătorilor, iar șoferii au fost îndemnați să nu ia autostopiști. A fost declarată stare de urgență în James Smith Cree Nation – o comunitate indigenă cu aproximativ 2.000 de locuitori la nord-est de Weldon, unde locuiesc aproximativ 200 de persoane.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Iar o alertă privind persoanele periculoase a fost trimisă pe toate telefoanele mobile din provinciile Saskatchewan, Manitoba și Alberta – o regiune imensă, de aproape jumătate din mărimea Europei. Premierul canadian Justin Trudeau a descris atacul pe Twitter ca fiind „îngrozitor și sfâșietor”.

„Sunt șocat și devastat de atacurile îngrozitoare de astăzi”, a spus el într-o declarație separată. „Cei responsabili pentru atacurile abominabile de astăzi trebuie să fie aduși pe deplin în fața justiției”. În cadrul unei conferințe de presă duminică seara, poliția a declarat că ar putea exista mai mulți răniți care s-au dus singuri la spital, îndemnându-i să contacteze autoritățile.

Rhonda Blackmore, ofițerul comandant al poliției din Saskatchewan, a declarat că unele persoane ar fi putut fi ținta celor doi suspecți, în timp ce altele se crede că au fost „atacate la întâmplare”. Primul apel de urgență a fost făcut la poliție duminică la ora locală 05:40 în capitala provinciei Regina, la aproximativ 280 km la sud de Weldon”, a explicat ea.

Acesta a fost urmat rapid de multe alte apeluri de ajutor, dezvoltându-se într-un „eveniment cu desfășurare rapidă”. Suspecții au fost văzuți ultima dată de cetățeni în Regina duminică, în jurul prânzului.

„Este posibil ca suspecții să se afle într-un [vehicul] Nissan Rogue negru”, a declarat Blackmore, avertizând pe oricine îi vede pe bărbați să stea departe. „Ei sunt considerați înarmați și periculoși… Dacă îi vedeți pe suspecți sau vehiculul lor, nu vă apropiați de ei, părăsiți imediat zona și sunați la 911”.

Ea a precizat că „locația și direcția de deplasare a suspecților sunt necunoscute”, adăugând: „Nu se știe unde se află suspecții. Acesta este motivul pentru care avem nevoie ca toată lumea din provincie să rămână vigilentă”. Și a subliniat că poliția „dedică un număr maxim de resurse acestei anchete”.