• Ministrul canadian de finanțe, Chrystia Freeland, a declarat că guvernul său a protestat la reuniune că nici măcar nu dorește ca Rusia să fie prezentă.
  • Am fost clari și expliciți că participarea Rusiei a fost nepotrivită și, sincer, pur și simplu absurdă, a spus Freeland.
  • Acesta a apărat decizia Canadei de a permite returnarea în Germania a unei turbine.

Participarea Rusiei la o reuniune a miniștrilor de finanțe din cadrul Grupului celor 20 (G-20), care a fost umbrită de invazia sa în Ucraina, a fost absurdă, a declarat sâmbătă (16 iulie) Canada. În timpul celor două zile de discuții pe insula Bali, o stațiune indoneziană, șefii de finanțe au căutat soluții pentru crizele alimentare și energetice, acuzând în același timp tehnocrații ruși că au exacerbat problemele.

Împărțiți în privința războiului Rusiei, participanții nu au reușit să emită o declarație finală. Ministrul canadian de finanțe, Chrystia Freeland, a declarat că guvernul său a protestat la reuniune că nici măcar nu dorește ca Rusia să fie prezentă.

Prezența Rusiei la această reuniune a fost ca și cum ai invita un piroman la o reuniune a pompierilor, a declarat ea într-o conferință de presă prin telefon din Bali.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Asta pentru că Rusia este direct și exclusiv responsabilă pentru invazia ilegală a Ucrainei și pentru consecințele economice ale acesteia, care sunt resimțite de noi toți, a spus Freeland.

Am fost clari și expliciți că participarea Rusiei a fost nepotrivită și, sincer, pur și simplu absurdă, a spus Freeland, care este, de asemenea, viceprim-ministru al Canadei și este de origine ucraineană. Ea a susținut că tehnocrații ruși care, potrivit ei, lucrează pentru a finanța războiul lansat de președintele Vladimir Putin sunt la fel de complici la crime de război ca și generalii de pe teren care atacă Ucraina.

Freeland a apărat, de asemenea, decizia Canadei de a permite returnarea în Germania a unei turbine, reparată în Canada, pentru a fi folosită în conducta Nord Stream 1 care livrează gaz rusesc în Europa. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat dur această decizie.

Provocările energetice cu care se confruntă Germania și mulți dintre partenerii noștri europeni sunt foarte reale. Iar Canada recunoaște acest lucru, a declarat ministrul.