• Canada le va interzice oficialilor săi să folosească populara aplicație video TikTok pe telefoanele mobile oficiale.
  • Decizia canadiană urmează unor măsuri similare luate de Comisia Europeană și de Congresul SUA.
  • TikTok a calificat decizia luată săptămâna trecută de instituțiile UE drept eronată” și bazată pe concepții greșite”.

Canada le va interzice oficialilor săi să folosească populara aplicație video TikTok pe telefoanele mobile oficiale, alăturându-se astfel Statelor Unite și Uniunii Europene (UE) în veto-ul asupra platformei, scrie Bloomberg.

Această rețea de socializare, deținută de compania chineză ByteDance Ltd., va fi eliminată și blocată automat la sfârșitul acestei luni, din cauza îngrijorărilor legate de securitatea cibernetică și protecția datelor utilizatorilor săi.

Această decizie a fost luată de către Chief Information Officer of Canada pentru a asigura siguranța și securitatea sistemelor și rețelelor de informații guvernamentale”, a explicat guvernul în raport. Analiza comportamentului aplicației mobile în raport cu Termenii de utilizare a constatat că metodele de colectare a datelor de către TikTok i-ar lăsa pe utilizatorii săi vulnerabili la atacuri cibernetice”, a precizat acesta.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Decizie bazată pe concepții greșite”

Decizia canadiană urmează unor măsuri similare luate de Comisia Europeană și de Congresul SUA. Guvernele occidentale se tem de posibilitatea ca China să forțeze compania să predea datele utilizatorilor.

Cu toate acestea, TikTok a respins o astfel de posibilitate și a calificat decizia luată săptămâna trecută de instituțiile UE drept eronată” și bazată pe concepții greșite”.

„Continuăm să ne îmbunătățim abordarea privind securitatea datelor, de exemplu prin înființarea a trei centre în Europa pentru a stoca datele utilizatorilor la nivel local, reducând și mai mult accesul angajaților la datele utilizatorilor și minimizând fluxurile de date în afara Europei”, a declarat rețeaua de socializare.