• Familiile vor fi primi despăgubiri de până la 40 de miliarde de dolari canadieni dacă au fost victime ale discriminării în timp ce se aflau în centrele de plasament.
  • Copiii indigeni au fost separați de familiile lor și trimiși în internate.
  • Au fost subnutriți, bătuți și chinuiți.

Canada a promis până la 40 de miliarde de dolari canadieni drept compensații pentru copiii și familiile indigene care au fost discriminate în timp ce se aflau în centre de plasament. În luna septembrie, o instanță supremă a confirmat o decizie din 2016 potrivit căreia guvernul a subfinanțat serviciile destinate primelor națiuni în comparație cu cele destinate copiilor neindigeni.

Aceasta a ordonat plăți de 40 000 de dolari canadieni, adică 23 340 de lire sterline, pentru fiecare copil care a fost în sistemul de asistență socială după 2006. Inițial, guvernul a declarat că va face apel la verdict.

Până nu demult, în 1996, sistemul canadian de școli rezidențiale a separat copiii indigeni de familiile lor și i-a trimis în internate, unde mulți dintre ei erau subnutriți, bătuți și abuzați sexual. Sistemul școlar făcea parte din încercările de asimilare a copiilor indigeni – forțându-i să își abandoneze limbile materne și să se convertească la creștinism.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Suma de despăgubire a guvernului, care se așteaptă să fie anunțată oficial marți, va fi folosită pentru a soluționa alte două procese și pentru a finanța reforme pe termen lung în sistemul de asistență socială pentru copiii indigeni.

Această politică a traumatizat generații întregi de copii indigeni, care au fost forțați să-și abandoneze limba maternă, să vorbească engleza sau franceza și să se convertească la creștinism.