• În 2001, Canada a inovat la nivel mondial prin impunerea avertismentelor ilustrate pe pachetele de ţigări.
  • În pofida eforturilor depuse timp de decenii, consumul de tutun rămâne principala cauză de îmbolnăvire şi de deces prematur în Canada, ucigând aproximativ 48.000 de persoane în fiecare an.
  • O perioadă de consultare publică de 75 de zile va începe la 11 iunie, iar aceasta va sta la baza elaborării noilor reglementări.

Canada propune ca avertismentele de sănătate scrise să fie tipărite pe fiecare ţigară, fiind prima ţară din lume care face acest lucru, a declarat un ministru federal, conform Reuters.

În 2001, Canada a inovat la nivel mondial prin impunerea avertismentelor ilustrate pe pachetele de ţigări. Ministrul Sănătăţii Mintale şi al Adicţiilor, Carolyn Bennett, a declarat că măsura a devenit învechită pentru cei 13% dintre canadieni care fumează în mod regulat.

Adăugarea avertismentelor de sănătate pe produsele individuale de tutun va contribui la asigurarea faptului că aceste mesaje esenţiale ajung la oameni, inclusiv la tinerit”, a declarat ea reporterilor.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL

În pofida eforturilor depuse timp de decenii, consumul de tutun rămâne principala cauză de îmbolnăvire şi de deces prematur în Canada, ucigând aproximativ 48.000 de persoane în fiecare an, a precizat Ottawa într-un comunicat.

Propunerea este în dezbatere publică

O perioadă de consultare publică de 75 de zile va începe la 11 iunie, iar aceasta va sta la baza elaborării noilor reglementări.

Alte măsuri includ extinderea listei existente de riscuri pentru sănătate tipărite pe pachetele de ţigări.

Rothmans Benson & Hedges, unitatea canadiană a Philip Morris International, a declarat că propunerile nu vor contribui la reducerea numărului de fumători.

Credem că alegerile mai bune încep cu o informare mai bună, iar milioanele de fumători adulţi actuali ar trebui să aibă acces la informaţii adecvate despre alternative”, a declarat un purtător de cuvânt prin e-mail.

Filialele British American Tobacco şi Japan Tobacco nu au comentat.

Rob Cunningham, de la Societatea Canadiană de Cancer, a declarat că măsurile ar trebui să fie puse în aplicare cât mai curând posibil.

Un avertisment pe fiecare ţigară pur şi simplu nu poate fi ignorat, mai ales având în vedere că în Canada se vând peste 20 de miliarde de ţigări în fiecare an”, a spus el.