Canalul de YouTube al Senatului, suspendat o săptămână din cauza Dianei Șoșoacă. Motivul invocat de platformă

Sursa foto: Captură video facebook/diana.sosoaca
  • Canalul de YouTube al Senatului a fost suspendat o săptămână din cauza Dianei Iovanovici Șoșoacă.
  • Senatul a solicitat reevalurea situației, însă cererea a fost respinsă.
  • Următoarea sancțiune este de 14 zile, iar la a treia abatere se suspendă definitiv canalul.

Activitățile de publicare de înregistări video și de live streaming ale canalului de YouTube al Senatului României sunt suspendate pe o perioadă de 7 zile, începând cu data de 14 septembrie 2021, ora 18.58. Motivul invocat de YouTube pentru suspendarea contului este «medical misinformation», iar regula încălcată a fost «YouTube doesn’t allow claims about COVID-19 vaccinations that contradict expert consensus from local health authorities or the World Health Organization (WHO)». Mai exact, este vorba despre o declarație politică a dnei senator Diana Iovanovici Șoșoacă, declarație care, conform YouTube, încalcă «Regulile comunității YouTube»“, potrivit unui comunicat al Senatului.

Senatul României, prin departamentul de specialitate, a solicitat YouTube reevalurea situației, însă cererea a fost respinsă.

Regulile YouTube prevăd faptul că, în interval de 90 de zile, abonatului care acumulează 3 abateri de la reguli, îi va fi suspendată activitatea canalului. Așa cum am precizat, în acest moment, canalul de YouTube al Senatului României are activitatea suspendată pentru 7 zile, iar anterior, în luna aprilie, YouTube trimisese un avertisment pentru același tip de abatere. Următoarea sancțiune prevăzută pentru încălcarea regulamentului YouTube este de 14 zile. Canalul de YouTube al Senatului va fi suspendat definitiv în situația în care se va înregistra o a treia abatere“, conform sursei citate.