Cancelarul Austriei a stat de vorbă cu Putin: „Discuţia a fost foarte directă, deschisă şi dură”

Handout photo made available by Ukrainian Presidency shows Austrian Chencellor Karl Nehammer holds a press conference following his meeting with Ukrainian President in Kyiv on April 9, 2022. Nehammer on Saturday joined the stream of European leaders showing their support for Ukraine by traveling to the nation's capital. He pledged that the EU would continue to ratchet up sanctions against Russia "until the war stops." Photo by Ukrainian Presidency via ABACAPRESS.COM

Cancelarul Austriei a stat de vorbă cu Putin despre ceea ce se întâmplă în Ucraina. Cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) a descris discuțiile sale cu președintele rus Vladimir Putin despre războiul din Ucraina drept „foarte directe, deschise și dure”.

„Nu este o vizită amicală”, a subliniat el într-o declarație luni, imediat după încheierea întâlnirii de la Moscova. „Cel mai important mesaj al meu către Putin a fost (…) că acest război trebuie să se termine în sfârșit, pentru că, într-un război, sunt doar învinși de ambele părți”, a spus cancelarul.

Nehammer a fost primul șef de guvern al UE care a vizitat Moscova la sfârșitul lunii februarie, de la începutul războiului din Ucraina. Călătoria în Rusia a fost „o datorie” pentru el, a subliniat cancelarul. „O datorie care decurge din responsabilitatea de a nu lăsa piatra neîntoarsă pentru a produce o încetare a ostilităților sau cel puțin un progres umanitar pentru populația civilă aflată în suferință din Ucraina”.

Nehammer a subliniat că „a abordat gravele crime de război din Bucha și din alte locuri” și a subliniat „că toți cei responsabili pentru ele trebuie trași la răspundere. De asemenea, i-am spus președintelui Putin, în termeni siguri, că sancțiunile împotriva Rusiei rămân în vigoare și vor continua să fie înăsprite atâta timp cât oamenii vor muri în Ucraina”.

Cancelarul a mers și în Bucha

Nehammer a vizitat Ucraina doar în weekend și a vizitat și orașul Bucha, lângă Kiev, unde au fost găsite numeroase cadavre de civili uciși după retragerea trupelor ruse.

Întâlnirea a avut loc în reședința lui Putin, Novo-Ogaryovo, lângă Moscova, a informat agenția de stat rusă TASS, citând purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Un purtător de cuvânt al lui Nehammer a declarat luni după-amiază, pentru APA, că Nehammer a mers la ambasada Austriei la Moscova după întâlnire.

Peskov a spus că nu sunt planificate ulterior nici poze cu începerea întâlnirii, nici informații pentru presa din partea rusă, a informat agenția de presă DPA. Rezultate tangibile nu erau așteptate. Nehammer a vrut, apoi, să vorbească cu jurnaliştii.

Inițiativa călătoriei la Moscova a venit de la el, a spus Nehammer, chiar dacă se plănuia călătoria în Ucraina. Austria a expulzat, recent, patru diplomați ruși, conform Wiener Zeitung.

Exit mobile version