• Olaf Scholz susține că „convingerea” președintelui chinez Xi Jinping de a se opune utilizării armelor nucleare asupra Ucrainei a fost pentru el „un motiv suficient” pentru a merge în China.
  • Reacția lui Scholz vine la o zi de la vizita sa în China, cea de-a doua cea mai mare economie din lume.
  • Cancelarul german s-a întâlnit la Beijing cu preşedintele Xi. El i-a cerut lui Xi să își folosească „influența” asupra Rusiei pentru a opri „războiul de agresiune” împotriva Ucrainei.

Cancelarul german Olaf Scholz, puternic criticat pentru vizita făcută la Beijing în această săptămână, susține că convingerea” președintelui chinez Xi Jinping de a se opune utilizării armelor nucleare asupra Ucrainei a fost pentru el un motiv suficient” pentru a merge în China, potrivit Reuters.

Reacția lui Scholz vine la o zi de la vizita sa în China, cea de-a doua cea mai mare economie din lume.

Deoarece guvernul chinez, președintele și cu mine am putut să declarăm că nu ar trebui folosite arme nucleare în acest război, doar asta a făcut ca întreaga vizită să merite” , a spus Scholz în timpul unui eveniment al partidului său.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Scholz, puternic criticat pentru că a mers în China

Scholz, care a fost criticat pentru că pare să continue o strategie care expune excesiv economia Germaniei la piața chineză, a spus că diversificarea piețelor este esențială pentru a limita posibilele repercusiuni în cazul în care relația s-ar deteriora.

„Avem un plan clar și îl urmăm până la capăt. Și asta înseamnă diversificarea pentru toate țările cu care facem comerț, în special, desigur, o țară care este atât de mare și are o cotă atât de mare în economia mondială” , a susținut Scholz.

Cancelarul german s-a întâlnit la Beijing cu preşedintele Xi şi cu şeful guvernului chinez, el spunând că i-a cerut președintelui chinez Xi să își folosească „influența” asupra Rusiei pentru a opri „războiul de agresiune” împotriva Ucrainei.

China, oficial neutră în conflictul ucrainean, este considerată de către occidentali prea conciliantă faţă de Moscova.

Olaf Scholz este primul lider important al lumii care merge la Beijing după congresul partidului comunist care l-a consacrat pe Xi Jinping drept cel mai puternic și autoritar lider pe care l-a avut China, de la Mao Tse Dun încoace.