• Macron vrea o nouă Uniune Europeană la care să se alăture Marea Britanie și Ucraina.
  • Președintele francez a fost în vizită la Berlin, pentru a se întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz.
  • Deși majoritatea liderilor europeni nu au apreciat ideea lui Macron, cancelarul german s-a arătat interesat de aceasta.

Emmanuel Macron vrea o nouă Uniune Europeană la care să se alăture Marea Britanie și Ucraina.

Președintele francez a fost în vizită la Berlin, pentru a se întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz. Macron a promovat proiectul unei Europe mai puternice, pregătită de a se reforma pentru a putea răspunde aşteptărilor cetăţenilor

„Acum trebuie să începem consultările politice pentru a vedea interesul (celorlalte state membre) și, așa cum ați observat, poate că aceasta este și o modalitate de a recăpăta stabilitatea, dar și o altă formă de cooperare cu unele țări, cum ar fi Marea Britanie, care a decis să părăsească Uniunea Europeană, dar care își poate avea locul cuvenit în această comunitate politică.”, a spus Emmanuel Macron.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ

Deși majoritatea liderilor europeni nu au apreciat ideea lui Macron, cancelarul german s-a arătat interesat de aceasta.

„Suntem în război de multe săptămâni și de aceea este important ca acum să luăm rapid măsuri decisive pentru a pune capăt războiului. Cererea noastră este clară: războiul trebuie să se încheie, armele trebuie să tacă și, de asemenea, dorim ca Rusia să își retragă trupele.”, a spus Olaf Scholz.