• După atacul islamist Hamas asupra Israelului cu sute de morți, cancelarul Olaf Scholz a anunțat interzicerea activităților organizației în Germania.
  • Scholz a spus că Germania va emite o interdicție oficială a activității Hamas sau în sprijinul acestuia, care este deja listat de Uniunea Europeană ca grup terorist.
  • Germania a suspendat ajutorul pentru dezvoltare pentru zonele palestiniene, deși continuă ajutorul umanitar.

După atacul islamist Hamas asupra Israelului cu sute de morți, cancelarul Olaf Scholz a anunțat interzicerea activităților organizației în Germania. În plus, rețeaua palestiniană Samidoun ar trebui interzisă, așa cum a spus Scholz în declarația sa guvernamentală la Bundestag, joi.

Cancelarul german Scholzs spune despre Mahmoud Abbas , cunoscut ca Abu Mazen, că  „tăcerea sa cu privire la masacru este rușinoasă și nu vom trimite ajutor până când nu vom termina investigația”.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Scholz a spus că Germania va emite o interdicție oficială a activității Hamas sau în sprijinul acestuia, care este deja listat de Uniunea Europeană ca grup terorist. Scholz a mai spus că va exista „toleranță zero pentru antisemitism”.

Cancelarul a pus sub semnul întrebării lipsa unei condamnări clare a atacului Hamas de către Autoritatea Palestiniană și președintele palestinian Mahmoud Abbas, spunând că „tăcerea lor este rușinoasă”.

Germania a suspendat ajutorul pentru dezvoltare pentru zonele palestiniene, deși continuă ajutorul umanitar.

Scholz a atacat, de asemenea, rolul Iranului în regiune. „Nu avem nicio dovadă tangibilă că Iranul a oferit sprijin concret și operativ acestui atac laș al Hamas”, a spus el. „Dar este clar pentru noi toți că, fără sprijinul iranian în ultimii ani, Hamas nu ar fi fost capabil de aceste atacuri fără precedent asupra teritoriului israelian”.

Citește și: