Miercuri ar putea fi numit noul Avocat al Poporului, Fabian Gyula fiind una dintre propunerile discutate în coaliţia de guvernare, spune preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului. Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare, cu recomandarea grupurilor parlamentare – cum scrie în lege, se va face până marţi, la ora 16.00. Am stabilit termen de raport pentru comisiile juridice ziua de miercuri, ora 12.00. În cazul în care se va finaliza raportul comisiilor juridice, la ora 12.00 vom avea o nouă şedinţă a birourilor permanente. Cel mai probabil miercuri, după şedinţa BPR, vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală denumire a noului Avocat al Poporului. Plenul va fi tot miercuri”, spune preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

El admite că Fabian Gyula (UDMR) este una dintre propunerile discutate în coaliţia de guvernare.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Renate Weber a fost revocată, miercuri, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR.

Renate Weber a spus, miercuri, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private. „Acum se încearcă acelaşi lucru”.