• Programul Rabla electrocasnice nu va fi lansat mai devreme de luna februarie
  • Lansarea programului depinde de aprobarea bugetului de stat
  • Florin Cîțu: Proiectul bugetului de stat va fi prezentat în Parlament pe 4 februarie

Cei care așteaptă lansarea programului Rabla pentru electrocasnice
ca să își schimbe televizorul sau laptopul, mai au de așteptat. Ediția din acest an nu va fi lansată mai devreme de luna februarie.

Programul ar fi trebuit sa înceapă în 15 decembrie, dar a fost amânat până la o dată ulterioară – din motive ce țin de securitatea cibernetică și tentative de fraudare.

Programul e derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, care așteaptă însă aprobarea bugetului Ministerului Mediului. Proiectului bugetului de stat va fi prezentat în Parlament însă pe 4 februarie, anunță premierul Cîțu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Asta deși, conform legii, proiectul de buget în Parlament trebuie depus în Parlament în cel mult 20 zile de la învestirea Guvernului, iar Cabinetul Cîțu a fost învestit la 23 decembrie 2020.

Ce electrocasnice vor putea fi cerute și în ce condiții

Lista electrocasnicelor ce pot fi cumpărate cu bani de la stat în acest an a fost extinsă: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Banii vor fi ceruți autorităților online, prin intermediul unei aplicații, și vor fi primiți sub formă de vouchere.

Apoi, voucherele vor putea fi folosite în magazinele înscrise în program, iar principiul va fi următorul: pentru fiecare produs cumpăra va fi dat la schimb un altul, din aceeași categorie.